Old browser alert!

We have detected you are using a pretty old browser. This website along with other modern websites on the web uses cool features that can't be supported by your browser, not to mention the security vulnerabilities.

If we let you see the website it would look all weird and broken, nobody wants that!

Go on - update your browser!

Sussex Institute

John Pardey Architects won an RIBA competition to provide six new ‘School Centres’ at Basil Spence’s listed campus to accommodate a reorganisation of the university faculty structure. 
Our designs are an architectural response to the heavy, monumental and earthbound language of the existing Spence buildings – using lightweight, elegant and floating elements to create a complementary language without recourse to pastiche.

The first centre, the post-graduate Sussex Institute, creates a new double height foyer, conceived as a folded, aluminium-clad plane – which is lined internally in cedar boarding. This forms a ‘gateway’ into the school and links directly to a new steel-framed loggia structure that wraps around two sides of a semi-enclosed court that connects two blocks that together house the new Institute.

Client University of Sussex
Status Completed (2006)
Contract value £780,000
GIA m2 160 m2
Structural engineer Barton Engineers
M&E Consultant GTA Consulting Engineers
Last project Next project