Old browser alert!

We have detected you are using a pretty old browser. This website along with other modern websites on the web uses cool features that can't be supported by your browser, not to mention the security vulnerabilities.

If we let you see the website it would look all weird and broken, nobody wants that!

Go on - update your browser!

Treetops

A beautiful and secluded site that lies to the north of Belvedere Castle some 6 Km south-west from Exeter and west of Higher Ashton. The site is occupied by a large barn just off a country lane and nestled against woodland.
The existing barns on the site benefitted from a Class Q approval to convert to residential use so our project was to convert this to two new dwellings. The planners were persuaded that a high quality, bespoke design that echoed the local vernacular was a better outcome than the converted barns.

Our proposal was to create two 230M2 houses, each sitting within its own walled enclosure on the footprint of the existing barn and hardstanding – this makes reference to a farmyard typology. The 2-storey houses sit against the walled courts at right angles to each other, so one facing westwards the other south.

Each house adopts a rural palette of masonry walls at ground floor (local stone) and a dark stained timber-clad upper storey. A chimney reinforces domesticity and the rural character of the design. Roofs are in slate.

Client Salter Property Group
Status Consented
GIA m2 460 m2
Ecology EPS Ecology
LVIA consultant Tyler Grange
Arboriculturalist Advanced Arboriculture
Project Architect Tom Hayes
Photography © Found & Co
Last project Next project