Old browser alert!

We have detected you are using a pretty old browser. This website along with other modern websites on the web uses cool features that can't be supported by your browser, not to mention the security vulnerabilities.

If we let you see the website it would look all weird and broken, nobody wants that!

Go on - update your browser!

Arosfa

Arosfa sits on a steeply sloping site overlooking Goodwick, Pembrokeshire, overlooking Fishguard Bay.
JPA were commissioned to reconfigure and enlarge a three-storey Victorian house to create a living pavilion that would allow the occupants to enjoy the views while not detracting from the existing house.

Our design proposed a pavilion volume running transversely behind the existing Victorian house at first floor level, connecting to the terraced garden and afford outstanding views to the east across Fishguard harbour and along the Pembrokeshire coastline beyond.  

The ground floor is exposed cast in-situ waterproof concrete, acting as structure and external finish, internally insulated.  The timber cladding at first floor is Kebony, chosen for its for durability and reduced maintenance requirements.

Internally: at ground floor, the new volume adds a garden store, along with a bathroom and dressing room serving the master bedroom (located within the volume of the existing house).  At first floor, the heavily glazed open-plan kitchen, dining, living room opens out onto the garden, and is served by a new utility room and shower room.  

The pavilion has a sedum roof, with solar thermal and PV panels discreetly mounted on the pre-existing rear retaining wall.

The existing house was fully refurbished to complete the project.

Client Eifion & Amanda Griffiths
Status Completed (2016)
Contract value £ undisclosed
GIA m2 110 m2
Structural engineer Roger Casey Associates
M&E Consultant G Thomas
Contractor Carreg Construction
Photography © Matt Cant
Last project Next project